Zpět

Sklářská noc v Brokisu

Co nás nedávno oslnilo natolik, že jsme se o tom rozhodli napsat? Nebylo to nezvykle rychlé jednání s úřady, úchvatná rekonstrukce domu nebo nejzábavnější architektonická studie. Byl to výrobce svítidel Brokis a jeho oslňující prezentace na Sklářské noci.

Jak jistě víte, doba „covidová“ teď nepřeje žádným pořadatelům velkých akcí. To platí i pro designové veletrhy a prezentace novinek nejen v oblasti interiéru. Nám ale jedna taková akce naštěstí neunikla. A nebyli jsme sami. Do Janštejnu na Sklářskou Noc zavítali architekti, designeři i influenceři. Brokis se svou prezentací ve své sklárně doslova zazářil a nás hřálo u srdce. Seděli jsme mezi rozžhavenými pecemi a poslouchali zapálenou diskuzi. Ve staré nefunkční huti v protějším objektu visela mezi omšelými zdmi krásná designová svítidla. Šlo o instalaci novinek od designérů Lucie Koldové, Vrtišky & Žáka a dalších.

Svítit se dá, krize nekrize

I na Covid přišla řeč. Brokis nezačal propouštět a postupně zhasínat světla. Naopak. Firma využila dobu karantény a snížených objednávek k tomu, aby si vyrobila zásoby na sklad a lidé měli práci. Zářný příklad chytrého a lidského přístupu. Teď jsou připraveni rychle doručit všechny objednávky. Zkrátka nic nestojí a svítí se vesele dál. I my v OOOOX jsme našli způsob, jak pracovat z domova na projektech, komunikovat s klienty na dálku nebo řešit realizace. Krize toho lidem hodně vzala, ale také hodně dala. Jde o to se přizpůsobit a najít rozumné řešení.

Světlo na konci tunelu

Prezentace, jako tahle, byla zářným příkladem, že vždycky se dá najít cesta. Silný příběh silného rodinného podniku se vám zkrátka vryje pod kůži mnohem víc než dlouhý monolog před stánkem na veletrhu. Brokis nás inspiroval a znovu potvrdil svou silnou pozici ve světě designu. Navíc, Brokis má světla stejně nejlepší… Proto je můžete vidět na milánském veletrhu u stánků všech velkých nábytkářských značek.

 

A nakonec ještě malá zajímavost. Lucie Koldová – kreativní ředitelka Brokis, po nás převzala náš starý ateliér v Dejvicích a svou kolekci Mona nafotila v naší realizaci sochařského ateliéru Na Výšinách a kolekci Whistle v naší stodole.

od Radky - 2. 11. 2020

Přihlas se k odběru novinek