Zpět

HOME DESIGN aneb interiér bez stavebních úprav

Interiér musí ladit a fungovat ve všech směrech. Promyšlená dispozice, komplexní design a správně zvolené povrchy i materiály. Tak to děláme v OOOOX. Ale pozor, lehko se může stát, že na úpravy v průběhu stavby je už pozdě. Týká se to především developerských projektů, u kterého si klient přeje něco změnit, ale nejde to. Proč? Protože interiér je už v podstatě daný. Pak se nabízejí 2 možnosti: smířit se se standardy interiéru, nebo provést rekonstrukci .

Jak to všechno sladit?

Řekneme vám, na co myslet, aby výsledek stál za to. Začneme materiálem. U bytů, kde jsou již standardy dané, se těžko ladí materiály dohromady. Tak třeba dřevo, u kterého platí, že všeho moc škodí. Vychytat totiž odstíny podlah, dveří, oken a nábytku je přinejmenším hodně velká výzva. Když si to nesedne, tak to nezachrání ani sebelepší design interiéru. A to by byla škoda. Proto je někdy lepší už „nepřikládat“, upustit od dalších dřevěných povrchů a zaměřit se raději na vestavný nábytek. Ten totiž dokáže ve špatné dispozici divy, hlavně v případě nedostatku úložných prostor. Současně můžete vybírat nábytek, volit povrchy stěn a ladit doplňky. Je to zábava. Navíc to všechno rozhoduje o celkovém dojmu z bydlení.

Kdy, kde a jak zasahovat

Ne vždy je nutné jít cestou rekonstrukce . Přesto se většinou nevyhnete drobným zásahům do vývodů elektra – pozice svítidel a zásuvek. Investiční byty nebo byty na pronájem bývají většinou ve stavu, kdy kompletní rekonstrukce není potřeba. Dispozice zde nemusí být perfektně promyšlená. Menší chyby se ztratí a klienti, kteří hledají podnájem, je ani tolik neřeší.

Nebojte se experimentovat!

Spousta klientů dá na první dojem. Proto se nebojte kombinovat designové prvky interiéru. Bydlení se pak může pro potenciálního nájemníka stát doslova zážitkem. Pro klienty je pořád na prvním místě pohodlí. Nepotřebují předimenzované byty se 3 koupelnami. Chtějí jednoduchost a relax v pěkném kabátku. Pamatujte na to, pokud jste majitelem bytu, který pronajímáte.

Rádi vám pomůžeme vytvořit dokonalý home design, na míru vašim požadavkům. Žádné zadání pro nás není tak malé, abychom nemohli něco udělat. V OOOOX zkrátka umíme i menší zásahy ve vysoké kvalitě.

od Radky - 11. 11. 2020

Přihlas se k odběru novinek