Zpět

Řešené prostory: Místnosti, které jsme započítali do odhadu hodin a z hlediska interiéru je dává smysl řešit. Jejich rozsah můžeme operativně v průběhu redukovat.

Neřešené prostory: Místnosti, které jsme do odhadu hodin nezapočítali, v průběhu spolupráce je možné je do řešených prostor zařadit.

Pracovní model: Model ve SketchUp, který slouží pro základní členění hmot a prostorovou orientaci. Materiály jsou pouze zástupné, neodpovídají realitě. V pracovním modelu zpracováváme celý řešený prostor vč. nábytku.

Vizualizace: Realistická vizualizace, téměř k nerozeznání od fotky. Slouží jako ověření návrhu, že je výsledkem to, co si klient představuje, že to není moc světlé / tmavé, moc studené / teplé apod. Rozhodně doporučujeme využít, i když to není povinné a klient se může rozhodnout, že je nevyužije, pokud si udělá dostatečnou představu z pracovního modelu. Více se dozvíte zde.

Studie: Fáze, ve které řešíme základní návrh, ve zkratce to, co je se vám do interiéru bude líbit, neřešíme konkrétní dodavatele, ani ceny.

Stavební / nábytková část interiéru: Fáze, kde řešíme výběr konkrétních výrobků / materiálů. Vycházíme ze studie. Řešíme ceny i výběr dodavatele. Výběry se podle cenových nabídek operativně upravují, aby vyhověly jak z hlediska designu, tak i ceny.

DSP: Dokumentace pro stavební povolení. Zadáváme ji v případě, že to rozsah úprav vyžaduje. Dokumentaci zpracovává externí projektant, je vždy naceněna samostatně a není součástí naší cenové nabídky. Projektanta doporučíme, nemáme problém spolupracovat s projektantem, kterého dosadí sám klient.

DPS: Dokumentace pro provedení stavby. Zadáváme ji v rozsahu, který je pro konkrétní stavbu potřeba. Vždy je součástí konstrukční část / statika a topení. Ostatní profese dle povahy každého projektu. Nikdy nezadáme automaticky v plném rozsahu. Pokud jsou na projekt speciální profese (např. inteligentní systém, klimatizace apod.) zadáváme tyto části vždy již konkrétním dodavatelům. Předejde se tak tomu, že by dodavatel „ideální projekt“ od stolu upravoval dle svých možností nebo zvyklostí a řešil znovu. Dokumentace je naceněna samostatně a není součástí naší nabídky.

Inženýring: Jednání s úřady. Je prováděno externí spoluprací a není součástí naší nabídky. V první fázi dojde k projednání záměru již v průběhu studie, až podle výsledku zpracováváme další části projektu. Následně je projednán projekt pro stavební povolení, vydání stavebního povolení a po dokončení i kolaudace. Výsledek není nikdy možné zaručit dopředu.

Spolupráce s projektantem: Jedná se o konzultace v průběhu tvorby projektu pro stavební povolení, nebo vyřizování stavebního povolení. Operativně připravujeme a upravujeme podklady podle toho, jak je úřady vyžadují. S projektantem pak řešíme technické záležitosti projektu, které vycházejí např. ze statického řešení, po provedení sond atd. Odhad hodin není možné dopředu stanovit.

Stavební dozor: U menších zakázek, které se rozsahem pohybují uvnitř stavby (např. byt) provádíme stavební dozor my. Pouze v případě statických zásahů provede kontrolu statik. U větších rozsahů (např. dům) doporučujeme pro stavební dozor využít projektanta, který zpracovával dokumentaci pro stavební povolení a dokumentaci pro provedení stavby. V případě, že je na tyto práce vybrán stejný projektant, dojde k výrazné úspoře času i financí, neboť není nutné zadávat detailní dokumentaci pro provedení stavby a detaily jsou řešené v průběhu kontrolních dní. Projektanta zná celý projekt a ví, na co se zaměřit. Pokud je dozor vykonáván někým jiný, je možné, že bude docházet k více konzultacím a vyjasňováním. Ve fázi, kdy se realizace přesouvám do interiéru dojde k postupnému předání dozoru z projektanta na nás a my pak dozorujeme celý interiér jako tomu je i menších zakázek jako je byt.

Autorský dozor: Provádíme vždy u každé zakázky. Důrazně upozorňujeme, že není vhodné architekty, resp. nás využívat pouze jako autorských dozor, kdy se řeší pouze, co je stavbě jinak, ale součástí není exekutiva vedoucí k nápravě případných chyb.

Projektový management: Jedná se o celou administrativní podporu v průběhu realizace. Koordinaci samotných dodavatelů z hlediska času a kvality. Součástí je i kontrola cenových nabídek a vyúčtování dodavatelů. Fungujeme jako „styčný důstojník“ a předáváme požadavky klienta dodavatelům a tím výrazně šetříme čas klientů.

23. 11. 2021

Přihlas se k odběru novinek