Zpět

VANGUARD - bydlení v opravdové továrně

Za pár dní to bude pět let, co jsme začali pracovat na projektu Vangurad pro PSN. Je to jedna z realizací, kde spolupracujeme s developerem na nastavení standardů a koncový klient je pro nás trochu hádanka. Vždy se snažíme, aby bylo řešení originální a v záplavě stejných novostaveb vynikl. Vanguard má jednodušší pozici v tom, že už objekt sám o sobě je naprosto jedinečný. Dost často se u nás objevují projekty, které se různě jmenují „loft“ nebo „industriální“, ale většinou se jedná o novostavby. Projekty s opravdovými lofty tady zatím chyběl. Až doteď. Vanguard totiž takový totiž je. Původní objekt továrny na letecké přístroje má až neuvěřitelné množství zachovaných prvků. Naprosto nás nadchl surový stav železobetonové konstrukce. A toho jsme se rozhodli v návrhu využít.

Vysoké stropy jako nenahraditelný luxus

Vzhledem k tomu, že se celý objekt rekonstruuje na bydlení, chtěli jsme tu přiznanou surovost něčím změkčit a zároveň vytvořit zajímavý kontrast luxusních materiálů a betonové konstrukce. Celý návrh je tedy kombinací černého dřeva, zjemněného mosaznými detaily v betonovém kabátě. Všechny loftové byty mají neuvěřitelně luxusní výšku, některé tak, že je možné tam udělat i dvě patra. Vysoký prostor má úplně jinou atmosféru než standardní výšky bytů. K tomu si přidejte celoprosklenou fasádu, takže krásný výhled a světlo, proto jsme se nebáli černé.

Základem je černá kostka

A po pěti letech Vám můžeme představit první realizaci vzorového bytu. Původní barevný koncept jsme zachovali a do středu prostoru jsme umístili kostku. Ta skrývá zázemí v podobě samostatné toalety, koupelnu a sklad s dalšími úložnými prostory. Také je v ní ukryté vysouvací schodiště na spací patro, které se ovládá pomocí vypínače. Čelo kostky tvoří vestavěná část kuchyně.

Obytná část loftu je vybavená varným ostrůvkem se zakomponovaným konzolovým jídelním stolem v mosazném kovolaminátu. Sedačku jsme pro oživení zvolili v horčicové barvě. Celý prostor je dotažený do posledního detailu a to včetně umění.

Spací patro je vybavené luxusní postelí s vysokým polstrovaným čelem pro pohodlné čtení. Z postele je výhled nejen přes celý loft, ale i z vysokého okna – prostě luxus.

Koupelna navazuje na industriální náladu stylem malých černých obkladů a opět s mosaznými doplňky.

Jak se lišíme od návrhu?

Tady se můžete podívat, jak vypadal náš původní návrh. Koncept kombinace černé a zlaté jsme zachovali, ten je nadčasový. Návrh jsme zpracovávali na jeden z větších loftů, kde byla i dostatečná výška pro vestavné patro, ne jen spací. Pokud budete vybírat byt na Vanguardu, určitě věnujte pozornost i výškám, které jsou u jednotlivých bytů uvedené. Jen ty s tou nejvyšší dovolí vestavěné patro. Ostatní lofty bude krásné jen jako jednopodlažní.

Co bude dál?

Tímto pro nás Vanguard nekončí, ještě letos pokračujeme s recepcí a hlavně s celým wellness v suterénu, kde je prosklený bazén v bývalém bunkru a naprosto luxusní sauny a odpočívárny. I tady bude betonu dostatek. Bude to pecka! Tak se těšte.

 

od Radky - 31. 1. 2022

Přihlas se k odběru novinek