Zpět

Mramorová vinohradská kuchyně

Připravili jsme druhý prostor s detailním přehled prvků z naší nové sekce na blogu "NÁKUPY". Tentokrát se podíváme na mramorovou vinohradskou kuchyni, která decentně doplňuje velmi prostorný obytný pokoj. V textu najdete opět doporučení na naše ověřené dodavatele jako bonus navíc slevové kódy, které pro své objednávky můžete využít. Na našem webu najdete přehlednou kolekci našich realizací, které jsou k dispozici pod filtrem #KUCHYNĚ. Můžete si prohlédnout různé styly, designy a inspirace, které jsme vytvořili.

Byt byl kompletně zrekonstruován a navržen tak, aby se harmonicky zapadl do historického prostředí Vinohrad. Při rekonstrukci jsme se zaměřili na zachování bílých povrchů a přidali jsme do nich několik výrazných solitérů současného designu. Dřevěná podlaha Frevini  se stromečkovou vazbou od Soliter Parket vytváří krásný kontrast a dokresluje historický ráz interiéru. Tady jsme pro Vás připravili slevu ve výši 5% s kódem OOOOX5SOLITER.

Samotná kuchyně je provedena kombinací jemné mramorové struktury kamene a voskované surové oceli. Pro vysokou část kuchyně jsme zvolili profilovanou mdf desku. V horní části kuchyně jsme se záměrně vyhnuli skříňkám a namísto nich jsme umístili kamennou polici, která elegantně zakončuje ochranu stěny za kuchyní. Celý interiér velmi precizně laděný do stejného odstínu bílé, a to na nábytku, kameni, dveřích i malbách. Díky tomu jsme vyzkoušeli snad všechny myslitelné vzorky umělých kamenů, až jsme vybrali Atlas Plan v provedení Staturario Supremo silk Natura Vein. Ta byla úplně nejbělejší, ani náznak žlutého nebo šedého nádechu, prostě bílá bílá.Aby plochu ostrůvku vůbec nic nerušilo, vybrali jsme bílou varnou desku i výsuvnou digestoř, která je ukrytá v nitru skříněk. Ovšem, aby nebyl design jen šlehačkově bílý, použili jsme do kontrastu surovou za tepla válcovanou ocel na dvířka varného ostrůvku. Ocel jsme zavoskovali a ta tím dostala nádhernou sametovou strukturu. 

Pro jídelnu jsme vybrali elegantní oválný dřevěný stůl v černé barvě, který byl opět vyrobený na zakázku u Optimo Vista. Tento stůl je dlouhý 2,7 metru a vyniká svou sloupovou podnoží, která je inverzně profilovaná stejným způsobem jako dvířka kuchyně, čímž vytváří harmonický celek.

K doplnění stolu jsme zvolili jednoduché dřevěné židle s koženým podsedákem, které přispívají k pohodlí a estetice jídelního prostoru. I židle jsme vybírali velmi pečlivě, aby ladila barva, materiál i styl a zároveň byly pohodlné. Takový široký výběr nám poskytl Designový nábytek, kde můžete využít naši slevu ve výši 10% s kódem OOOOX10. 

Nad stolem visí výrazná stropní svítidla Bomma Tim s kouřovým sklem, která dodávají prostoru zajímavý a sofistikovaný prvek osvětlení. Ostatní stropní osvětlení je elegantně integrováno do sníženého podhledu, čímž nenarušuje strop dalšími prvky. Tímto řešením dosahujeme čistého a minimalistického vzhledu prostoru, kde světlo příjemně rozprostírá a zároveň zajišťuje dostatečnou osvětlenost bez zbytečných vizuálních rušivých prvků. Light Works nám zajistí kombinaci objednávek napříč značkami. I tady můžete využít naši slevu ve výši 10% s kódem OOOOX10DELTA.

Posledním velmi zajímavým designovým kouskem se staly kliky. Černé, výsostně geometrické a naprosto atypické. Kombinace přísného designu a kazetových dveří je to, co nás rekonstrukcích baví nejvíc. Takto náročné požadavky na dveře nám plní Dorsis, kde můžete využít slevu 5% s kódem OOOOX5DORSIS.

 

 

Zajímají Vás tipy z jiné realizace?oooox@oooox.com

od Radky - 20. 6. 2023

Přihlas se k odběru novinek